Българският национал Александър Везенков официално бе обявен за носител на наградата за "Най-полезен играч" (МВП) на гръцкото първенство по баскетбол за сезон 2021/22.

26-годишното крило бе с основна заслуга за спечелената от Олимпиакос титла на Гърция, като постигна показатели от 15,5 точки, 7 борби и 1,9 асистенции за 24 минути средно на мач.

За Везенков това е второ МВП-отличие. През сезон 2014/15, когато бе само на 19 години, той бе определен за най-добрия играч, докато носеше екипа на Арис Солун.

Наградата за "Най-полезен играч" се определя чрез гласуване сред треньорите и капитаните на отборите, феновете, както и журналистите. 69,23% от капитаните и треньорите посочиха Везенков за победител, 28,94% от феновете, както и 77,08% от журналистите, като бившият играч на Барселона бе първи и в трите категории.

"Благодаря на всички, които гласуваха за мен и ме направиха най-полезен играч за изминалата година. Искам да благодаря на целия клуб Олимпиакос - президентите, техническият екип, съотборниците ми, помощниците, медицинските лица и всички други, които всеки ден работят за отбора", заяви Везенков.