Преди няколко дни започнаха ремонтните дейности по подмяната на 230 метра водопровод по ул. „Генерал Гурко“ във Врачеш, съобщи на днешния брифинг с местните медии кметът Иван Гавалюгов. 


„Още миналата година взехме решение да сменим водопровода по тази улица, тъй като предстои и нейното асфалтиране. Логично е преди това да сменим подземната инфраструктура. През 2021 год. улицата бе насипана и валирана. От началото на седмицата работници на общинско предприятие БКС, съвместно с В и К София, започнаха подмяна на 230 метра водопровод Ф200, както и на 20 броя сградни отклонения“ – обясни кметът.


На брифинга стана ясно още, че успоредно с подмяната на водопровод по ул. „Генерал Гурко“, ОП БКС полага и нови тръби по ул. „Александър Стамболийски“. Дейностите и тук се финансират от общинския бюджет. След приключване на ремонта, тази улица също ще бъде асфалтирана.


Това лято предстои и асфалтирането на още две улици във Врачеш – „Горски пътник“ и „Дунав“, чиято ВиК-инфраструктура бе подменена през миналата година.