Програмата за финансиране на общините е готова. Общо 426 млн. лв. ще бъдат раздадени на 194 общини, обхващайки 5,9 млн. граждани, съобщи министър-председателят в оставка Кирил Петков преди началото на правителственото заседание, което се проведе на 20 юли.


Община Ботевград е включена в този списък. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов в отговор на въпрос на наш репортер.   


„Да, има такъв списък с 194 общини и Ботевград фигурира в него. Доколкото съм запознат, това е списък с общини, изготвен от Министерски съвет (МС) и предложен на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), което, от своя страна, да заплати дейностите на общините. Община Ботевград е включен с проекта за подмяната на 100% от водопреносната система на Трудовец, която е над 30 километра. Общият размер на инвестицията е 6 милиона лева“ – съобщи кметът Иван Гавалюгов.


„Ако този списък бъде одобрен и се стигне до подписване на договор между общината и МРРБ, ние може да започнем работа буквално до няколко дни. Ботевград е една от малкото общини, които кандидатстват за финансиране с изготвен план, проведена обществена поръчка, избран изпълнител и строителен надзор“ – добави градоначалникът.