От понеделник – 21 ноември, започва подмяната на водопровода в Трудовец. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на днешния редовен брифинг с местните медии.


Както знаете, на 30 септември 2022 год. Министерски съвет одобри списък за финансиране на 234 обекта в цялата страна. В него, в частта ВиК инфраструктура, бе включен и проекта на Община Ботевград – “Реконструкция на водопроводна система в село Трудовец“. Средствата, за неговата реализация, са в размер на 3 329 638 лева /без ДДС/. Ремонтните дейности започнат следващата седмица от ул. „Белащица“. Те ще се изпълняват от обединението „ВиК Монтажи – Ботевград“.


„Предвиждаме и официално откриване на ремонтните дейности по вътрешно-разпределителната водоснабдителна мрежа на селото. Отправили сме покана към министъра на регионалното развитие и благоустройството – Иван Шишков, но ще се съобразим с неговите ангажименти и възможности да присъства. От общинската администрация смятаме, че подмяната на водопровода на Трудовец е важен инфраструктурен проект за общината, още повече и дългото чакане и търсене на финансиране, и той заслужава да му бъде дадено началото с едно наистина официално откриване, на което да присъстват и лица с високи държавни позиции.“, допълни още Гавалюгов.