Българският национален отбор за юноши до 18-годишна възраст изгуби надежда за класиране в осмицата на европейското първенство в Плоещ, Дивизия Б. Днес предстои последният пети кръг в група B, но за съжаление след втората загуба нашите момчета вече нямат никакъв шанс за продължаване на четвъртфиналите.


 На практика няма нито една вратичка за българите да се класират на едно от първите две места в групата, които да им осигурят място сред осемте най-добри отбора. Представяме ви всичките опции от резултати в последния кръг от групата.


 Оставащи мачове в последния кръг: България–Норвегия, Косово–Босна и Херцеговина и Грузия–Нидерландия. При загуба на България варианти за класиране няма да разглеждаме, но за съжаление дори и при победа няма шанс за продължаване напред.


Ето всичките варианти при победа:


 ВАРИАНТ 1-Победи на България, Босна и Грузия


 Крайно класиране:


 1.Грузия 4-1


2.Босна 4-1


3.България 3-2


4.Норвегия 2-3


5.Нидерландия 2-3


6.Косово 0-5


 


ВАРИАНТ 2-Победи на България, Босна и Нидерландия


 Крайно класиране:


 1.Босна 4-1


2.Нидерландия 3-2


3.България 3-2


4.Грузия 3-2


5.Норвегия 2-3


6.Косово 0-5


 В тази тройна въртележка Нидерландия е най-добре, тъй като има две победи срещу преките си съперници в лицето на България и Грузия. България е с един успех и едно поражение, а Грузия е с две загуби.


 ВАРИАНТ 3-Победи на България, Косово и Грузия


 Крайно класиране:


 1.Грузия 4-1


2.Босна 3-2


3.България 3-2


4.Норвегия 2-3


5.Нидерландия 2-3


6.Косово 1-4


 В тази ситуация Босна ще е пред България поради победа в прекия двубой.


 


ВАРИАНТ 4-Победи на България, Косово и Нидерландия


 Крайно класиране:


 1.Босна 3-2


2.Нидерландия 3-2


3.България 3-2


4.Грузия 3-2


5.Норвегия 2-3


6.Косово 0-5


 В тази ситуация се получава четворна въртележка и в нея Босна и Нидерландия ще са с по две победи и една загуба вътре в нея, докато България и Грузия ще са с един успех и две поражения. С други думи дори победа на България в последния мач от групата няма да бъде достатъчна за класиране в осмицата и нашите момчета ще се борят за по-престижно място в долната част на таблицата на първенството за тази възраст.