Черноморец Бургас стана поредният отбор от НБЛ, който стартира работа по селекцията. „Акулите“ нямат никакво желание да се разделят с един от най-постоянните българи в последните години. Цветовете на бургазлии ще продължи да защитава Георги Боянов, обявиха официално от клуба днес. Бившият младежки национал и ръководството „черните“ си стиснаха ръцете за договор, който ще бъде до края на сезон 2022/2023.


 Крилото акостира в тима от Бургас през миналото лято и неговото присъствие веднага се усети. Роденият в Ловеч играч се превърна в неизменна част от ротацията на Васил Евтимов. Боянов бе една от основните причини за класирането в първия кръг от плейофите на НБЛ и за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. Той блесна със средни показатели от 19.2 точки, 9.3 борби и 2.1 асистенции за 28 мача във всички турнири.


 До този момент 29-годишният баскетболист е трупал опит още в Овергаз, Черно море Тича и във втория отбор на Балкан Ботевград. Кариерата му преминава още през германския Айнтрахт Щансдорф, исландските Кефавлик и ИР Рейкявик, както и през северномакедонския Куманово 2009. 201-сантиметровият състезател е бивш възпитаник на Южна Алабама, където играеше между 2013 и 2017 година.