Брендън Браун ще намери нова дестинация за своята кариера. Професионалният път на американеца ще продължи в Литва. Гардът е сред новите попълнения на Приенай, обявиха официално от клуба, както и от неговата агенция. Той и ръководството на литовците се споразумяха за един сезон.


Браун прекара последните три години в Рилски спортист, където остави огромна следа и заслужи доверието на Людмил Хаджисотиров. Роденият във Финикс играч доказа тези твърдения и през 2021/2022, след като имаше основна заслуга за спечелването на Купата и Суперкупата на България, както и за достигането до среброто в НБЛ.


Той остави срещу своето име средни показатели от 14.1 точки, 2.3 борби и 3.7 асистенции за 38 мача във всички турнири на родна земя, докато във ФИБА Къп се отличи с по 13.8 точки, 1.5 овладени под двата ринга и 4.7 завършващи подавания за 6 срещи. На сметката си със самоковци има още една Купа на България и сребро в българския елит.


До този момент 30-годишният баскетболист е защитавал още цветовете на гръцкия Паниониос, френския Поатие, както и на швейцарските Нюшател и Бонкур,  с който става най-добър реализатор на шампионата в Швейцария през 2018 година. 183-сантиметровият плеймейкър е бивш възпитаник на Финикс Колидж и Лойола Меримаунт.