Петър Петров заема второто място в кандидат – депутатската листа на „Продължаваме промяната“ за 24-ти МИР София, където водач на листата е лидерът на партията Кирил Петков. Петър Петров е на 40 години, женен, с две деца. В младежките си години е живял както в Ботевград, така и в Правец. Възпитаник е на ГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец. 


Петров е част от листите на „Продължаваме Промяната“ като доказан експерт в сферата на националната сигурност. През 2004г. се дипломира със специалност „Национална сигурност“ в Академията на МВР. Впоследствие завършва „Право“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград и магистратура по „Бизнес администрация“ в УНСС. 


Петър Петров има повече от 17 години опит като служител в службите за сигурност. В периода 2004 – 2008г. е работил в Национална Служба „Сигурност“ – МВР, а след създаването на Държавна Агенция „Национална сигурност“ продължава кариерата си там. От 2013г. до началото на 2022г. е заемал редица ръководни длъжности в структурата на ДАНС. В периода януари – август 2022г. е бил съветник в кабинета на Министър председателя Кирил Петков и секретар на Съвета по сигурността към Министерски съвет.