На 14 септември 2022 г. беше официалното представяне на двете сдружения с нестопанска цел – „КЛУБ НА МИНЬОРА И МИННОТО ДЕЛО ПРИ ЕЛАЦИТЕ-МЕД – ЕТРОПОЛЕ“ и „КЛУБ СПОРТ И ЗДРАВЕ – ЕТРОПОЛЕ“.


„Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе“ е създаден  да подпомага и реализира различни граждански инициативи, свързани със социалната и личностната реализация на работещите, бившите служители в минната индустрия и техните семейства, както и много други социални каузи за община Етрополе. Председател на сдружението е инж. Владимир Александров.


Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“  е сдружение, което има за цел организиране на физически, спортни и тренировъчни дейности, както и насърчаване на местния туризъм. Сред каузите са и разработване на програми.


Разработване на програми със спортен характер и други изяви, създаващи условия за развиване и популяризиране на спортните занимания при младите хора. Председател на сдружението е Ивайло Георгиев.


В учредителните съвети на двата клуба са местни хора от различни сфери – минно инженерство, икономика, образование, спорт, IT. Всеки един от тях е доказан в своята област и отворен да работи за общата кауза.


На събитието присъстваха: Димитър Димитров - кмет на община Етрополе, инж. Драгомир Драганов - изпълнителен директор на „Елаците-мед“ АД, Доминик Хамерс – изпълнителен директор на „Геотехмин“ ООД, представители на  институции, културни и спортни дейци и общественици, за да се запознаят с целите на сдруженията и да споделят своите идеи за съвместна работа, за добруването на община Етрополе. 


Председателите на двете сдружения представиха своите виждания относно предстоящи инициативи като: управлението на басейна в СУ „Христо Ясенов“, възстановяването на лятното кино в града, ремонт на базата в местност „Кокалското“ в Етрополския балкан и призоваха за сътрудничество, в осъществяването на тези проекти. 


Поздравителни адреси бяха изпратени от:


Проф. дтн инж. Цоло Вутов – Управител на „Геотехмин“ ООД


Д-р инж. Иван Вутов – Председател на СД „Геотрейдинг“ АД


Инж. Драгомир Драганов – Изпълнителен директор на „Елаците-мед“ АД


Мила Манчева – Директор на СУ „Христо Ясенов“ – Етрополе


Десислава Найденова – Директор на ПГ „Тдор Пеев“ – Етрополе


 


За доброто настроение на участващите в ползотворната среща се погрижиха момичетата от група „Мистик“.