„Водя кампания в два големи района, изминахме хиляди километри, проведохме срещи със стотици хора. Всички те казват - искаме управление,  бизнесът иска стабилност. България трябва да има управление, политането в спирала от предсрочни избори означава да не можем да управляваме кризите в страната. Усилията на всички политици трябва  да мотивират гражданите да гласуват. От активността зависи дали следващият парламентът ще е раздробен. Ако се конкурират само ядрата на партиите, може да не се стигне до кабинет.” 


Това заяви в интервю за Би Ти Ви водачът на листите на “Демократична България” в София област Антоанета Цонева броени часове преди срещата с граждани в с. Скравена тази сутрин. Заедно с кандидатите Николай Диловски, Нели Цанова, Иван Димитров, Александра Стеркова и Димитър Димитров, водачът на листата раздадоха десетки копия от вестника на обединението. 


На въпрос на водещия в студиото на Би Ти Би, дали при една нова коалиция между трите формации споразуменията отново ще са двустранни с мандатоносителя, за да се избегне директна коалиция с БСП, Антоанета Цонева отговори, че по-важно от това къде ще стоят подписите е, че “Демократична България” ще отстоява категорично дневния си ред на масата на преговорите. “Ще отстояваме твърдо ключови различия с БСП като позициите ни за “Газпром” и за Украйна. За това искаме подкрепа от избирателите. България не може да има управление без “Демократична България”. Колкото по-голяма сила получим чрез подкрепата на гражданите, толково по-добре ще може да отстояваме дневния си ред, за да има един закон за всички и България да бъде чиста от корупция”, категорична бе Антоанета Цонева.


Тя препотвърди позицията на ДБ, че България трябва да влезе в Еврозоната още през 2024 г., а преди това и в Шенген. “Корупцията пробива българската граница”, бе отговорът ѝ на причината за зачестилите нарушения по границата.


“Демократична България” сме най-яросните защитници на енергийната  диверсификация”, каза Антоанета Цонева и напомни, че формацията излезе на протест в самото начало на управлението на служебното правителство на Гълъб Донев, веднага щом то даде сигнал за завой към “Газпром”. После ДБ единствена поиска оставката на енергийния министър Росен Христов заради това, че не бяха купени резервираните танкери с втечнен газ и осигурени слотове в Гърция и Турция. “Българската държава не може да бъде на колене, не можем да бъдем унижавани”, каза Антоанета Цонева. И напомни, че по времето на ГЕРБ вносът на газ е бил 94% от Русия и е имало нулева диверсификация.


“Нуждаем се от дългосрочни договори за втечнен газ. Не може всички яйца да са в една кошница. От първия ден това е нашата позиция”, завърши темата Цонева.


Тя бе категорична, че трябва да ограничим и дела на руския петрол, като  напомни още, че “Демократична България” отдавна настоява рафинерията на “Лукойл” в Бургас да бъде поставена под специален държавен контрол. 


Гласувайте за „Демократична България“ с номер 25.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!