Кое е по-зле за кариерата - това да си посредствен в работата, или това да си дебел и зле облечен?

Не че не е важно как работиш, коментират от finance.yahoo.com, но ако се постараете да си изградите правилния "имидж", в офиса може да ви ценят още повече.

Според изследване от 2005 г., спонсорирано от Федералната Банка в Сейнт Луис, хората с добър външен вид печелят повече пари от тези, които не са особено привлекателни и то за една и съща работа.

Аргументите на тази теория са доста спорни. Според изследване на проф. Чарлз Хилмън от Университета в Илиноис, хората с атлетична фигура са по-харесвани не само защото изглеждат добре, а защото са свикнали с физически тренировки, което ги прави по-енергични във всичко, включително и в работата им.

Самодисциплината, която си налагат да тренират всеки ден и да се хранят по определен начин, се пренася към всички аспекти на живота им. Те си я налагат и в работата, което според някои ги прави по-продуктивни от другите.

Това е като впечатлението, което оставят разхвърляните бюра. Хората, които не могат да си подреждат нещата и живеят и работят в хаос, може да не са по-лоши в работата си от другите, но създават впечатление за дезорганизация и несигурност.

Много хора ще възразят тук, че не им остава време да се занимават със спорт, точно защото работят много. Но според модерните напоследък career-consultants (специалисти по планиране на кариерата) е по-добре да жертваме част от извънредната си работа, за да се заемем с фитнес, което ще се отрази на фигурата ни, тонуса, начина ни на живот и постепенно ще предизвика уважението на хората около нас.

Още нещо: помислете си как се обличате. Спазвайте следната поговорка: "Обличай се по подходящ начин за работата, която искаш да имаш, а не за тази, която изпълняваш в момента."

Ако заемате висок пост и имате възможност, можете да си наемете имидж-консултант. Действително, когато подобни професии се появиха за пръв път преди години, това звучеше малко смешно, но с течение на времето заетите хора разбраха колко полезна е тази помощ.

Много дами се оплакват от факта, че не могат да работят по цял ден, да отделят време за семейството си и на всичко отгоре да са в крак с модните тенденции и да знаят какво от кой магазин в големия град могат да си купят. Последните два проблема можете да разрешите, като просто наемете човек, който да се притеснява за тях вместо вас.