„Всички знаем колко ни е красива страната, какви ресурси има, талантливи хора, членове сме на Европейския съюз. Но не можем да използваме целия си потенциал, защото години наред управлнението на страната бе свързано със задкулисието. Ние сме тръгнали да откъснем страната от задкулисието, за да отключим потенциала й”- това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната”  Кирил Петков при срещата си с ботевградчани в навечерието на изборите.
Той посочи свършеното от неговото правителство за седемте месеца управление и работата, която „Продължаваме промяната” искат да довършат.


„Увеличихме пенсиите  за тези месеци повече отколкото за последните 12 години. На младите семейства дадохме безплатни детски градини. Направихме първата сериозна антикорупционна акция на Капитан Андреево, където от 30 години една  мафиотската фирма владее границата.
Това обаче са първите стъпки, но трябва да си довършим работата. Искаме да направим една истински работеща антикорупционна комисия. И с тези средства, които изтичат от обществените поръчки,   ще можем да продължим социалната ни дейност. Искаме да продължим да увеличаваме пенсиите, изпреварващо от инфлацията, искаме да вкараме допълнителни средства в здравеопазването и образованието. Минималната работна заплата да стане 50% от средната работна заплата, което е 860 лева.


Сега работим и  по план с мерки за тежката зима, която ни очаква. Ще продължим с таван на цените на тока за битовите потребители и за бизнеса. Искаме да вкараме  подобен механизъм и за потребителите на природен газ и така отоплението на хората ще бъде възможно и нормално. Нещо, което е важно и за жителите на Ботевград, чиито домове са газифицирани.
Докато инфлацията е световен феномен, от правителството зависят доходите на хората, и където е възможно, ще увеличим тези доходи изпреварващо” – заяви Кирил Петков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!