Бившият правосъден министър Надежда Йорданова, заедно с водача на „Демократична България“ Антоанета Цонева и кандидатите от листата на обединението в София област закриха кампанията си в Ботевград с „Демократично кафене“ край Часовниковата кула.


„Демократичното кафене е метафора на това, че ние през цялата кампания бяхме отворени към хората, свързани с тях, с открити лица – на улицата, по площадите. Надявам се да сме направили една позитивна кампания, която да е достигнала до много хора и да ги е убедила в силата на нашите послания, а именно, че България днес има нужда от разумни и устойчиви решения, от предвидимост и от управление, от което „Демократична България“ не може да не бъде част, ако говорим за управление в което има разум.“ Това сподели пред ботевградчани Антоанета Цонева.


“Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за да може “Демократична България” да защити единствения дневен ред, който е в полза на хората: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която спокойно да отглеждаме децата си.” 


“Не слушайте фалшивите послания на хора, които бяха срещу ваксините в парламента, а се оказаха ваксинирани, същите са против еврото, а държат спестяванията си в евро. Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре как искат да изглежда техния живот”, призова Антоанета Цонева. 


Бившият правосъден министър Надежда Йорданова обяви първите стъпки на Демократична България в новия парламент: „В 48-им парламент Демократична България ще се съсредоточи върху това да предлага реални ефективни решения. Ако приемем „Демократичното кафене“ днес, тук в Ботевград, като метафора на политическия диалог, ДБ ще води политически диалог прозрачен, публичен, а не по кьошетата, по 4 приоритета: съставяне на редовно правителство; позиция спрямо Русия, която да прекрати войната без да се нарушават границите на Украйна; енергийна независимост; съдебна реформа и институции чисти от корупция.“ 


Подкрепете тези приоритети и програмата на „Демократична България“, гласувайте с номер 25 на 2-ри октомври.


 


Купуването и продаването на гласове е престъпление!