СНЦ Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“  организира велопоход под надслов “Колоездене за здраве“.Събитието се проведе на 09.10.2022 г. с маршрут Автогара Етрополе - Център с.Бойковец.


Над 50 ентусиаста  се включиха в спортната проява,между които и ученици от Кърджали и Кнежа, участници в Националния туристически събор“Златна есен“, всички снабдени с необходимата за целта екипировка и проведен инструктаж.


Организаторите раздадоха светлоотразителни жилетки с логото на сдружението. В обиколката се включиха председателят на Клуб на миньора и минното дело при Елаците Мед-Етрополе инж.Владимир Александров и Ивайло Георгиев председател на Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“ .


Колоездачите се справиха безпроблемно с определения маршрут и проявиха внимание и уважение един към друг.Слънчево време, много усмивки,щастливи детски лица и искри в очите бяха само малка част от събитието. За отбелязване  е и фактът, че освен децата, участие взеха и техните родители.


На финала участниците бяха приветствани от инж.Владимир Александров и Ивайло Георгиев, които изразиха своето задоволство от интереса, който предизвика велопоходът и дадоха заявка той да се превърне в традиция.


По обратния път до Етрополе цареше оживление и приповдигнато настроение. Колоездачите се оказаха изключително подготвени и издръжливи. Най-ентусиазирани и развълнувани бяха най-малките деца, които завършиха похода доволни и усмихнати.


Организаторите от Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“  изказаха благодарност към Кати Дочева - председател на туристическото дружество в града, Симеонка Дочева - учредител в сдружението, РПУ гр.Етрополе и МБАЛ „Проф. д-р „ Александър Герчев “ Етрополе ЕООД.


Снимки: Христо Христов