Мото клуб „Ендуро Екстрийм“ – Ботевград, организира провеждане на приятелско (извън Български Екстремен Ендуро Шампионат към Българската Федерация по Мотоциклетизъм) Ендуро състезание. То ще се състои на 22 октомври 2022 г. - събота. Състезанието се организира с любезното съдействие и подкрепа на Община Ботевград.


Надпреварата ще се проведе в горския масив над вилна зона Зелин без да засяга републиканската пътна мрежа. 


Кратко резюме: Състезанието ще се проведе в два класа – „Експерт“ и „Стандарт“. Дължината на трасето е около 40 км. 


Клас „Експерт“: Този клас ще кара по GPS с класиране и, разбира се, награден фонд. Трасето отговаря на трудност на клас „Експерт“, като се кара изцяло в гора. Основно пътеки с различни екстреми, странични наклони, S-образни изкачвания и корита на потоци с камъни и трудни излизания, с минимално каране по горски пътища само за спускане и достъп до следващият хард участък. 


Клас „Стандарт“: Този клас ще кара по ленти. Трасето отговаря на клас „Стандард“. Отново се кара в гора с няколко екстрема и не толкова стръмни пътеки.


Отделно от състезанието за зрителите ще бъдат осигурени и посочени места за наблюдение, където те ще могат да се насладят на уменията на едни от най-добрите български състезатели по Хард Ендуро.


ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО


Петък, 21.10.2022 г.


19:30-22:00 – Клас „Експерт“ предаване на GPS устройствата за качване на трак, заплащане на такса - допълнително ще бъде обявено място.


Събота - Навигация, 22.10.2022 г.


08:30-09:30 – обявяване на стартовия списък за клас „Експерт“, раздаване на GPS устройствата, заплащане на такса за Клас „Отворен“


09:45 - обявяване на стартовия списък за клас „Отворен“


09:45-10:15 – откриване и брифинг за състезателите


10:30 – старт на първи участник


17:00 – край на състезанието