Състезателят от ботевградския Авто-Мото клуб Димитър Пешев стана победител в клас Хоби на състезанието край Несебър. Това бе петият, предпоследен кръг от националния ендуро шампионат . Той се проведе на пистата край село Порой, след като бившият полигон пустееше близо 6 години, а сега събра около седем хиляди зрители.

Димитър Пешев бе едни от тримата ботевградчани, които взеха участие в двудневната надпревара.. Първия ден - в събота ,със своята 450-кубикова Хонда той зае първото място след три обиколки по 50 км. В неделя на ендуро-теста завърши втори, но общият сбор от точките му - 37, бе достатъчен за първото място в общото класиране за кръга.С тази победа той излезе на второ място в генералното класиране на националния шампионат със спечелени общо две първи и едно второ място.


С взет под наем мотоциклет, тъй като неговият е в ремонт, Йоан Иванов аварира първия ден, след като попадна в дълбока вода. Втория на затвореното трасе остана на шесто място в същия клас Хоби. Участието на нашите стана възможно и благодарение на паричната помощ на председателя на клуба Семко Семков.


Предстои още един кръг от националния ендуро шампионат, който е валиден за Източноевропейската купа. Той ще бъде в Шумен от 22 до 24 октомври. Веднага след това сезонът ще бъде закрит с мотосъбор, а по този случай рокаджиите от БТР ще забият в центъра на града.