Проблемите на село Врачеш с електроснабдяването продължават. Почти ежедневно, предимно вечерно време, токът в населеното място спира. Това стана повод за поредна среща на жители на селото с представители на електрическата компания “Електрохолд“ на местно и областно ниво. Тя се състоя на 18 октомври в сградата на кметството, като за провеждането й съдейства кметът на общината Иван Гавалюгов. Кметът на Литаково Пешо Младенов също присъства, тъй като жителите на селото, което той оглавява, се сблъскват със същия проблем.


“По време на срещата бе поставен ребром въпросът: Каква е причината за ежедневните прекъсвания на тока? Отговорите обаче бяха уклончиви. Като причина бе изтъкнато това, че не са окастрени клоните на дървета по пътната мрежа на АПИ. Според представителите на Електрохолд, спиранията на тока не били толкова чести, което въобще не отговаря на истината, споделиха жители на селото, присъствали на срещата. -Попитахме още дали лошото електроснабдяване на селото има връзка с работата на МВЕЦ “Бебреш“, но от Електрохолд отрекоха.   


Кметът Иван Гавалюгов е настоял пред двамата служители на електрическата компания в рамките на две седмици да бъдат уточнени причините и предприети действия за отстраняването им, за което Община Ботевград да бъде информирана в писмен вид. Те, от своя страна, са заявили, че поемат този ангажимент. 


“Предупредихме представителите на Електрохолд, че ако и след този срок проблемите с тока във Врачеш продължат, следващата ни стъпка е протест. Кметът Иван Гавалюгов беше категоричен, че ще ни подкрепи“, споделиха още врачежани. 


По думи на хората, от уговарянето на срещата до момента, вече десет дни, електроснабдяването в селото не е преустановявано, но те не бързат да се радват.