Обсъжданото затваряне на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград от 1 ноември до 15 декември за тежкотоварни камиони накара превозвачите да настояват ремонтът да се отложи за пролетта, тъий като част от алтернативните маршрути през зимата може да се окажат неизползваеми, съобщава сайтът Булнюз.
В този участък на главния път на денонощие  минават около 2000 тежкотоварни камиона.


Както вече информирахме причината да се иска затваряне на главния път между Ботевград и Мездра е предстоящи взривни дейности при строителството на скоростния път в района на Ребърково. От АПИ предлагат варианти за камионите през населени места, включително и през "Петрохан".


Един от алтернативните маршрути е през селата Паволче и Челопек, но оттук тежкотоварни камиони не могат да преминават. Пътят прави връзка с този през Искърското дефиле за София и с третокласния към Ботевград, ремонтът на който обаче още не е довършен, на места няма асфалт, мостовете не са обезопасени с парапети, има и стърчащи шахти.


От Съюза на международните превозвачи призовават Е-79 да се затвори през пролетта. В пътната агенция все още обмислят сроковете.