Феновете на най-стария футболен клуб от столицата - Славия изпратиха открито писмо до медиите, с което изразяват протеста си срещу президента на клуба Венцеслав Стефанов, начина му на управление, незадоволителните за тях резултати и обидните квалификации от страна на Стефанов спрямо "белите" привърженици. Агенция „Фокус” публикува пълния текст на писмото на феновете без изменения.

Открито писмо на феновете на Славия от фракции "BoysSofia" и "La Vecchia Scuola" до медиите по повод обидните квалификации на Венцеслав Стефанов:

"Вече 12 години феновете на футболен клуб Славия са свидетели на най-черния период в историята на белия отбор. 12 години без участиe в Eвропа. 12 години срам в мачовете срещу Левски и ЦСКА. 12 години г-н Венцeслав Стефанов дава празни обещания за Европа (наричана вече саркастично от феновете Илюзия). Откровено казано, на нас, феновете на „Славия”, ни писна да бъдем лъгани. Сценарият е до болка познат, а главният режисьор( г-н Венцеслав Стефанов) няма желание да промени нещата към по-добро.


Повод за това писмо са квалификациите на г-н Стефанов за феновете на най-стария столичен клуб, дадени пред камерите на няколко родни телевизии. Г-н Стефанов ни нарече в прав текст : „наяли се въшки” и „болни мозъци”. Г-н Стефанов донякъде е прав. Само болни мозъци могат да изтърпят подобно 12-годишно пагубно управление, донесло загуби с по 0:6 от ЦСКА, Локомотив (София), Ботев (Пловдив) и Литекс. Относно „наялите се въшки”, г-н Стефанов без да иска е успял да обрисува ситуацията в българския футбол и по точно хората, които вземат кардиналните решения и го управляват. На последния мач с Вихрен, провел се в „комфортния” понеделник, с начален час 15.00, имахме идея за цивилизован протест, който решихме да се проведе във „В” сектор. Надеждата беше нашите послания да бъдат разпространени по всички медии и да достигнат крайния адресат. Беше ни забранено да застанем във „В” сектор, като доводът на полицията беше, че това се прави с цел да се предотвратят сблъсъци с фенове на Вихрен, а такива на стадион „Славия” нямаше. Г-н Стефанов, незнайно откъде, беше разбрал за протестните плакати и беше издал нареждане въпросните да бъдат разпъвани само за по 3 минути.


Колко благородно, г-н Стефанов!


Но да се върнем пак на квалификациите по наш адрес. Болно ни е, защото в края на миналия шампионат ( 3 кръга преди края на изминалия футболен сезон) ни беше обещано сигурно участие в Европа и подновен стадион. Всичко това за пореден път бе хвърляне на прах в очите, плоски обещания и нищо повече.


Не е нормално един-единствен отбор да играе всичките си домакински мачове до края на полусезона в понеделник, с начален час 14.00 или 15.00! Това е опит тотално да бъдат прогонени и малкото останали верни фенове на Славия след този 12-годишен геноцид спрямо нас. Навсякъде в Европа има изтеглени мачове, но сме сигурни, че е прецедент във футболния свят един отбор да играе всички свои мачове в делничен ден! Г-н Стефанов, подобно изместване на програмата не може да стане без вашето съгласие. Ето защо, ние тълкуваме това като опит да бъдем тотално прогонени от нашия дом - стадион „Славия”. Това се прави с цел да се продължи на спокойствие 12-годишната гавра с нашия славен и велик клуб. Сред феновете дори цари мнението, че тоталното обезличаване на „Славия” е умишлено и до няколко гoдини на мястото на клубната база ще грейне поредният бизнес-център или МОЛ.


И все пак, въпреки всички негативи, отчитаме и направеното от вас за детско-юношеската школа на клуба. За съжаление, меродавни за всички нас са резултатите на представителния отбор. А те от 12 години насам са трагични!!!


Искаме промяна към по-добро. Промяна, която е належаща, защото в противен случай, на 100-годишнината на клуба, на стадиона ще сте само вие, треньорският щаб и камерите на TV 2".

"BoysSofia" и "La Vecchia Scuola"