"Фашистки ултраси вилнеят в София - какъв срам за Италия!" Това беше едно от заглавията в италианския печат вчера за инцидентите в мача България - Италия, пише "7 дни спорт".

Възмутени, италианците се питат как е било възможно толкова много десни екстремисти от Апенините да отидат нарочно в София, прикривайки се зад участието на националния отбор, за да всяват смут и размирици в друга страна.

Поименните им билети - 144 на брой, и списъкът във вътрешното министерство на Италия позволяват те да бъдат веднага идентифицирани.
Знае се вече, че в по-голямата си част хулиганите са от североизточната част на Италия и Неапол. На скуадра адзура се случва за първи път да бъде провокирана от сънародниците си по толкова безумен и насилствен начин.

"Република" пише на челната си страница "Срам!" и обяснява за климата на расизъм и липса на толерантност на италианските стадиони, които вече се пренасят извън границите на страната.

Всички вестници публикуват снимки на неофашистите и отчитат, че българската полиция доста се е потрудила, за да се справи успешно с тях. Един от италианските ултраси, цитиран от "Гадзета дело спорт", казва: "Ние целихме тифозите на ЦСКА, които са комунисти.

Понеже сме фашисти, сме приятели на тези от Левски.