Футболистите на Балкан постигнаха важен успех в първенството на Югозападната трета лига. В събота те се наложиха като домакини на дубъла на Славия с 2-0 и по този начин останаха на второто място във временното класиране.


На игрището на Герена балканци тръгнаха с две опасни атаки – в 5-та минута удар на Александър Асенов срещна напречната греда, а четири минути по-късно опасен шут на Павел Петков бе спасен от вратаря на белите.


В 14-та минута обаче Павел Петков бе точен, след като се възползва от грешка на вратаря и защитник на гостите и откри резултата – 1-0 за Балкан.


Десет минути по-късно Калоян Бонев не можа да отбележи от удобна позиция, а до края на полувремето своите шансове имаха и младите слависти, но им липсваше точност.


Още в първата минута на второто полувреме балканци изпуснаха най-чистото положение за гол – Калоян Бонев се откъсна, излезе сам срещу вратаря, но би в краката му.


В 66-та минута Балкан  поведе с 2-0. Асенов направи добра атака, намери Здравко Атанасов, който не сгреши при удара си. До края и двата отбора атакуваха,но не можаха да променят резултата.