За малко повече от час приключи сесията на Общинския съвет в Етрополе на 29 октомври т.г. Към оповестените предварително 13 точки към дневния ред беше прибавена още една – отмяна на предишно решение, с които помещението на аптеката в болницата се придаваше към болницата и аптеката се закриваше. Предложението дойде от председателя на Общинския съвет д-р Цено Глогов. По този начин аптеката остава на същото място със задължението единствено в тази аптека да се продават всички консумативи и лекарствата на болните от диабет.
Сесията утвърди д-р Георги Канзов за управител на „МБАЛ Етрополе” ЕООД. На обявения за тази длъжност конкурс той е бил единствения кандидат.
На другия конкурс за управител на „Медицински център 1” ЕООД не се е явил кандидат, поради което сесията реши да се удължи срока на конкурса с 15 дни след публикуване на обявата в централен вестник.
Сесията прие окончателния отчет за бюджета на общината за първите шест месеца от началото на годината.
От 16 май до 15 октомври т.г. са съставени 38 наказателни постановления и са събрани 450 лева от глоби.
Гласуваха се и направените командировки от председателя на общинския съвет д-р Цено Глогов в размер от 40 лева за пътуване в страната и на кмета на Общината инж.Богомил Георгиев – 616 лева за командировки в чужбина. По искане на Боряна Керемидска, кметът направи и отчет за свършеното при посещенията.
Бяха приети и информациите за работата на Домашен социален патронаж, Дома за стари хора и на Местното радио.
Поискано беше от сесията да вземе решение два етажа от старата сграда на болницата да се предоставят за нуждите на Дома за стари хора, защото сегашният капацитет не отговаря на увеличаващите се молби за приемане на всички желаещи.
Поискано беше и се взе решение да се направи необходимото за пускане на електронен сайт на Местното радио.
Бяха отменени незаконосъобразните наредби, които са в нарушение на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, с което се цели и избягване на корупцията.
Кметът инж.Богомил Георгиев каза, че за да се изпълнят приетите Наредбите 19 и 20 трябва да се създадат и съответните структури. В противен случай и справянето със скитащите кучета и опазването на зелените площи ще си останат на книга.
С измененията в устройствения план на с.Рибарица се създават условия за подобрения на уличната мрежа в селото.