На 19 и 20 ноември в София се проведе гмеждународен шахматен турнир за деца от 8 до 14 г.  Надпреварата бе организирана от шахматен клуб „Ан Пасан“. Участие в турнира взе представителят на Шахматен клуб „Балканъ“ Ботевград - Симеон Владимиров. Той се състезава в групата "момчета до 10 години".


Състезанието бе в дисциплината ускорен шах, c време 15 минути на човек. То се проведе в седем кръга. Нашият представител отново се представи на ниво и със завоюваните четири точки са нареди на седмо място в класирането. Борбата в категорията бе крайно оспорвана, като разликата между втория и осмия беше само 1 точка. Класираните от четвърто до осмо място бяха с еднакъв точков актив - 4, като допълнителните показатели решиха крайното класиране.


Ръководството на клуба, в лицето на Дамян Маринов, Константин Лазаров и Галин Иванов, изразява задоволство от добрата тенденция за много добро класиране на ботевградските шахматисти в последните турнири.


С постигнатия успех Симеон Владимиров ще завоюва международен рейтинг по ускорен шахмат, което е отличен атестат за шахматист на неговата възраст.


На Шахматен клуб „Балканъ“ предстоят сериозни турнири през следващите две седмици. На 26-27 ноември ботевградските шахматисти ще участват в международен турнир по класически шах, който ще се проведе в хотел „Европа“ в София, а седмица по-късно - в турнира по ускорен шах, на който Ботевград е домакин.