Старши треньорът на ЦСКА Росен Барчовски остана изключително недоволен от поражението от Берое с 81:85 в среща от седмия кръг на НБЛ. Това е трета поредна загуба за “армейците” в мъжкия баскетболен елит, като в интервюто си след мача наставникът заяви, че от утре баскетболистите му няма да излязат от залата, докато не спечелят няколко мача.


“Причината се нарича липса на класа, глупост, страх и липса на характер. Те се поправят с много работа. Сега им казах, че от утре няма да излязат от залата - от сутринта по два-три пъти, докато спечелят няколко мача. Спирам парите на абсолютно всички и на щаба, докато видя, че със себе си имам мъже. 

Ако седнем да говорим за баскетбол - да, не искахме да се борим много в нападение, а да спрем транзицията. Те ни пребориха. Имахме идея да намалим грешките, а те са 18. Накрая два пъти имаме шанс - единият се хлъзга, другият им дава в ръцете. Безхарактерна работа. Хора с претенции, когато се подписват договори, а са кръгла нула на терена. Така не става! Аз ще взема своите изводи. Явно много меко подходжам към тоя отбор. Няма да е така повече. Предпочитам да е в началото, защото после ще е късно.


В мача с Черноморец ще гледаме да паднем под 20 точки разлика. Очевидно отборите са много по-силни от нас, всичко под 20 точки разлика ще е добре. Какво да кажа? Взимаме третата част, повеждаме и след това почваме чадъри под коша, фаулове, правят ни на маймуни. При тях идва и късметът, защото късметът идва при смелите”, заяви ядосаният Барчовски пред Max Sport 2.