Снощи, 7-ми декември, в Етрополе бяха спазени две традиции: запалване светлините на Коледната елха. И това отново беше поверено на ОУ „Христо Ботев” – с подходяща празнична програма от предколедни наричания,  коледни и предновогодишни песни и танци малчуганите поставиха началото на предпразничния маратон.  


С поздрав по случай наближаващите светли Коледни и Новогодишни празници, към всички граждани се обърна заместник-кметът на Община Етрополе Станка Димитрова.


Кулминацията беше запалването на Новогодишната елха. Тази път тя го извърши в асистенцията на ,ченици: Лъчезар Овчаров, Ивайло Караджов и Стефани Овчаров от ОУ „Христо Ясенов”- Етрополе. И тримата са носители на поредица от награди, като снощното им участие е своеобразна морална награда за усилията, които полагат и издигат своето име и името на училището.


Сред, отново традиционното, обратно броене от 10, светлините на елхата запали в сърцата на присъстващите надежди на нещо по-хубаво, което ни очаква до Новогодишните празници и пред една по-добра плодородна нова година.