Ипократис Пападимитракос, един от водещите консултанти по здравословно хранене в България, беше гост-лектор по покана на Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“.


Методологията му се отличава с психологическия подход към диетите и отслабването. Завидният успех на неговите методи му спечелиха голяма известност.


На 13 декември, в конферентната зала на комплекс „Етрополия“, имахме възможността да чуем интересни и ценни съвети. Срещата беше в два модула, един за тийнеджъри и един за възрастни. 


В първата лекция, „Грешно разбраното здравословно хранене“, учениците научиха, че няма лоша храна, но е необходима дисциплина и добра организация, че трябва да се стремим към вкусно, цветно и разнообразно хранене. Това провокира интерес у тийнеджърите и срещата премина в диалог с лектора. Така те получиха много отговори на въпросите, които ги вълнуват.


Втората лекция, „Правилно хранене за по-добър живот“, беше адресирана към възрастните. Ипократис Пападимитракос ги запозна с методологията си, която е основана на трите стълба на здравословното хранене (редовно, качествено и умерено) и е съобразена с индивидуалните нужди, предпочитания и начин на живот. Всеки, задал въпрос, получи своя отговор.


Накрая на срещата, Председателят на Клуб “Спорт и здраве – Етрополе“, Ивайло Георгиев, благодари на Ипократис за ползотворния диалог и на аудиторията за интереса. От своя страна, Ипократис изрази възхищението си от китното градче. Сподели, че е очарован от хората и тяхната информираност и отново би дошъл с удоволствие, каквато е и идеята на Клуб „Спорт и здраве – Етрополе“.