За поредна година в навечерието на коледните и новогодишни празници Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, дари основни хранителни продукти на община Етрополе и останалите общини от Средногорието. Дарението бе направено за дейността на социалните патронажи, в подкрепа на уязвими хора в Етрополе, Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Копривщица и Антон.  


Освен за социалните патронажи в осемте общини, хранителни продукти получи и Ловчанска митрополия, за да бъдат подпомогнати социално слаби и хора в нужда и от епархията.


Общото количество на дарените продукти за Етрополе са над 5,6 тона. Дарение чрез социалните патронажи ще получат социално слаби и самотни хора. Също така помощ ще получат и детските градини в общината и училището в Лопян.    


От Елаците-Мед организираха логистиката по доставката на продуктите. В Етрополе дарението прие г-жа Станка Димитрова – зам.-кмет, а ученици от ПГ „Тодор Пеев“, заедно с общински служители осъществиха разтоварването. В следващите дни ръководството на общината ще организира и насочването на храните към нуждаещите се граждани. 


Всички общински ръководства са благодарни за поредния жест от страна на Елаците-Мед и изказват огромното си признание за подкрепата към инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на компанията и проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на Геотехмин ООД.


Целта на обединените усилия на Елаците-Мед и местните общински ръководства е ефективна и навременна помощ, която максимално бързо да достигне уязвимите групи и нуждаещите се.