Людмил Хаджисотиров, треньор на Рилски спортист:


След мача, преди началото на интервюто с треньора Людмил Хаджисотиров, президентът на Рилски спортист Петър Георгиев каза, че отборът му е изнесъл лекция на Балкан Ботевград. Треньорът благодари за оценката, но каза следното.


"Не мисля, че сме изнесли лекция. Просто в този мач успяхме да победим най-вече със защита. Имахме за цел на ограничим Балкан под 70 точки в тяхната зала, което изобщо не е лесно, тъй като те имат достатъчно класни състезатели и силни оръжия на всички позиции. Но днес успяхме да го направим.


Третата част беше ключова и това бе една отборна победа, тъй като е дело на всички, дори и на онези, които не се включиха в мача. И затова се получи този ключов и важен резутат, който ни затвърждава първото място.


Естествено, че победата е важна, но не е всичко. Още е много рано, предстоят най-важните мачове. Хубавото е, че играхме добре в последните два мача, и особено в този - пред добрата публика на домакините.


 


Александър Янев, Рилски спортист: Да, постигнахме категорична победа. Не смятам, че това беше толкова очаквано, но се готвихме сериозно за тази среща. Отборът на Балкан обаче има доста потенциал, но в този мач не можа да го покаже изцяло. Да, нямаме загуба досега, което е радващо. Но  това не означава нищо, тъй като тепърва предстоят важните мачове.


 Петър Златанович, треньор на Балкан: Причината за загубата е, че на тренировки не можем да постигнем същия интензитет, като този на Рилски спортист. А причините за това са немалкото здравословни проблеми на играчите. Някои все още изпитват болки, едвам се събирахме 9 човека, а с това не можем да постигнем исканата интензивност в подготовката.  Стрелбата не ни вървеше, въпреки че немалко от тях бяха от отворени позиции.


Илиян Пищиков, Балкан: Не успяхме да се справим въобще в защита, не спазихме треньорските указания. Освен това не ни вървеше и стрелбата от тройката.  Въпреки че се подготвяхме доста за мача. Но може би бяхме леко пренавити. Искахме да завършим годината по най-добрия начин, но за съжаление не се получи. Трябва да продължим да тренираме здраво, за да можем след нова година да покажем по-добро лице.