На 28.12.2022 г. в ресторант „Етрополия“, „Клуб на миньора и минното дело при Елаците – Мед – Етрополе“ организира коледен обяд за бившите служители на рудника. Тяхната заслуга за просперитета на най- голямото предприятие в нашия град е важна и значима.


Тържеството започна с едноминутно мълчание в памет на тези, които  не са сред нас.


Председателят на сдружението, инж. Владимир Александров се обърна с трогателно приветствие към присъстващите, като им благодари за техния принос към рудника и дългогодишната им работа. Той изтъкна и факта, че не е лесно да си пенсионер в България и именно за това е благодарен на ръководството на „Елаците- Мед“ АД, че отстоява социална политика, каквато има в малко предприятия в нашата страна. Пожела на всички да  са здрави и да бъдат с любимите си хора. Този тържествен обяд е подарък от сдружението за всички тях, по повод Коледните и Новогодишни празници.    От името на всички бивши служители благодарности изрази Давид Давидов. В спомените си назад се върнаха и Павлин Павлов, който е пенсионер от 22 години и с умиление разказа за колегите си и тяхната всеотдайна работа. Развълнувана и щастлива беше и Люба Димова, пенсиониран касиер от рудника, за предоставената възможност да се срещне с бившите колеги. Гена Левчева, която е на 87 години, с усмивка ни разказа за най- здравия колектив, в който е работила. Всички те отправиха искрени благодарности към проф. дтн инж. Цоло Вутов за огромните жестове към тях и към инж. Владимир Александров за вниманието и всеотдайната му подкрепа.


В празничната програма участие взеха Трио„ Романтика“ с ръководител Боян Шаранов, които с песните си ни потопиха в атмосферата на златните шлагери, както и МВГ „Ветерани“, с ръководител Илия Радев. С богат и разнообразен репертоар се включиха и женска вокална група „Димана“, с ръководител Цветелина Петкова. С бурни овации бяха посрещнати и уникалните танцьори от ТА „Балканска младост“ с художествен ръководител Калинка Пушкарова.


Всички бивши служители от РК „Елаците“ и екипът на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците – Мед – Етрополе“ си направиха снимка за спомен, която да ни връща към този ден, изпълнен с много приятни емоции.