По случай професионалния празник на миньора, ръководството на „Елаците-Мед“ АД, част от Група ГЕОТЕХМИН за поредна година подкрепи своите пенсионери. Над 540 бивши служители от Рудодобивен и над 560 от Обогатителен комплекс на „Елаците–Мед“ АД получиха финансова подкрепа.


В Етрополе по време на срещите, които се провеждаха в Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе всички пенсионери бяха много развълнувани, а част от тях разказаха за кариерата си. Те са изключително благодарни за вниманието и топлото отношение, с което биват дарявани, и споделят, че благодарение на кариерата си в Рудник „Елаците“ не срещат финансови затруднения и живеят спокойно.


В израз на благодарност някои от тях изпратиха благодарствено писмо до проф. дтн инж. Цоло Вутов, Управител на „Геотехмин“. „Справянето с ежедневните трудности, благодарение на Вашата подкрепа, ни кара да се чувстваме оценени и сигурни. Нека Вашият позитивизъм и добрина никога не стихват и да бъдат пример за човечност за всички!“ – пишат те.


„Рудникът беше втори дом за мнозина етрополци и почти на всички целият им трудов стаж е преминал тук“ – споделя Анани Василев.


Пламен Гергов също е благодарен за подкрепата: „Ние трябва да се гордеем, че имаме такъв работодател като Елаците-Мед, трябва да ценим предприятието, иначе младите няма да има къде да работят в родния си град. А такава грижа за всеки празник за пенсионери като нас никъде я няма“. 


С този пореден жест на уважение и признателност, Елаците-Мед затвърждава своята политика на грижа към всички свои бивши служители, като им пожелава да бъдат здрави и да се радват на активен и пълноценен живот.