При бившия нафтопункт  на ул. “Христо Ботев“ е изградено техническо съоръжение за обслужване на градинката. Там могат да паркират автомобили и техника на общинско предприятие БКС, което поддържа всички зелени площи на територията на община Ботевград.


“Това е допустимо, съгласно  чл. 62, ал. 7, т.1 (Закон за устройство на територията) -  какво може да се застроява в градинките и в озеленените територии“, уточни кметът на Ботевград Иван Гавалюгов по повод публично тиражирано твърдение, че на това място Общината е изградила паркоместа в разрез със законовите разпоредби. 


“На въпросното място не са очертани паркоместа. Там е поставена специална настилка, която е в синхрон със зелената площ.  Видях, че паркират автомобили, но това не е паркинг, мястото не е обозначено като такова“, подчерта кметът Иван Гавалюгов. 


Цялостният ремонт на улица “Христо Ботев“, прилежащите тротоари и площи приключи. През миналата седмица бе положена нова пътна маркировка. Да припомним, че ремонтът включваше и подмяна на водопровода по улицата.