Предложението бе внесено от народният представител от Софийска област Александър Дунчев / „Прдължаваме промяната”/. "За" предложението гласуваха присъстващите на заседанието съпартийци на Дунчев, както и присъстващите депутати от "Демократична България" и "Възраждане". Още двама депутати от "Български възход" подкрепиха предложението. Депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП, както и един от "Български възход", се обявиха "против".
Със законопроекта на Александър Дунчев се предлагаше петгодишните договори за управление с директорите на териториалните поделения да се сключват от директорите на държавните горски предприятия след провеждане на конкурс, като ръководните кадри да могат да управляват по договор една и съща организация не повече от 10 години.
Миналата година по време на управлението на коалиционното правителство, в което земеделски министър беше представителят на БСП Иван Иванов, Дунчев изнесе данни за скандални схеми за политически назначения в горските стопанства, обвинявайки за това Иванов, който според него бил част от "задкулисието".