Волейболен клуб Етрополе с подкрепата на Община Етрополе организираха безплатен автобус за феновете на отбора да гледат мача на живо в Пазарджик. Автобусът вече е пълен,но всички наши приятели могат да наблюдават мача на живо по национална телевизия B1B СПОРТ.Срещата ще се проведе на 22.01.2023г. от 13.00 ч. зала Васил Левски в град Пазарджик и ще бъде предавана пряко по телевизията.


Отборите на Етрополе и Звездец (Горна Малина) ще се борят за трофея в турнира за Купата на България при мъжете в първенството на Висшата лига. 


Двубоят помежду им ще се изиграе на 22 януари (неделя), от 13:00 ч. в зала "Васил Левски" в Пазарджик. 


МАЛКО ПРЕДИСТОРИЯ:


Волейболистите на Етрополе се класираха за битката за титлата, след като се наложиха над Раковски-1964 (Севлиево) с 3:1 (25:22, 25:23, 19:25, 25:19) в полуфинална среща от надпреварата, изиграна в зала "Чавдар". 


Гостите от Севлиево поведоха в двубоя (2:0 и 4:2), след което воденият от Ваньо Василев тим обърна и взе нещата в свои ръце. Съперникът остана близо до етрополци, но останаха стабилни и не допуснаха да бъдат преодоляни. Във втората част двата отбора бяха равностойни, впоследствие Раковски пое инициативата и запази доминацията си почти до края (22:19). Домакините обаче стопиха разликата и увеличиха аванса си след 25:23. 


Третият гейм тръгна под диктовката на състезателите на Стефан Ганчев (9:5), "червено-белите" обаче се "залепиха" за противника. След средата на гейма (13:13) гостите отново се откъснаха и спечелиха частта. 


Решителният четвърти гейм бе с игра на амплитуди отначало, след което етрополци доминираха напълно и спечелиха срещата след крайното 3:1 гейма.


Звездец (Горна Малина) грабна билета за финала, след като надиграха Дунав (Русе) с 3:0 (25:18, 25:18, 25:22) в първия полуфинал.  


Състезателите на Иван Генков поведоха отначало (2:0), след което русенци оформиха преднина. Водачеството им се запази до 13:10, впоследствие се случи обрат. Домакините успяха да се откъснат и да спечелят без проблем частта. 


Във втория гейм  Звездец тръгна ударно - 6:0, което предопредели и развоя в следващите минути. 


Третата част отново бе под доминацията на волейболистите от Горна Малина, които се поздравиха с победата след 25:22 и крайното 3:0 гейма. 


Новината съобщи в своя сайт ВК „Етрополе”