Евроинс Черно море пое глътка въздух и си изля гнева от провалените мечти за медал в Балканската лига и купата, като наби Рилски спортист със 100:78. Това бе първата среща от 19 кръг на НБЛ. Даниел Димитров се завърна на мостика на моряците на мястото на уволнения в понеделник сърбин Предраг Бадняревич. С този успех пък варненци спечелиха ценен двубой срещу прекия си съперник за място в четворката на редовния сезон.

Черно море е на четвъртата позиция във временното класиране с 9 победи и 7 поражения. Рилски спортист е веднага след това със 7 успеха и 9 загуби. Сега обаче на отбора от Самоков му предстои трудно домакинство на Файнъл Фор-а от Балканската лига, който е на 24 и 25 март пред тяхна публика. Момчетата на македонския треньор Александър Попов натрупаха трети мач без да се радват след сирената, след тези на полуфинала с Левски и в малкия финал за купата в Плевен срещу Спартак.

Отсъствието на Бадняревич от пейката на моряците си пролича мигновено. С първи минути на терена от месец насам залата напусна Александър Янев. 200-сантиметровото крило бе изпаднол в немилост при сърбина, но при Димитров влезе като резерва и за 17 минути вкара 8 точки.

Много полезен за варненци бе и Симеон Ценов, който при Бадняревич също прекара повече време в рендосване на пейката, отколкото в борба за топката в подкошието, където му е стихията. Столичанинът бе върнат сред титулярите и се отблагодари за гласуваното му доверие с 16 точки и 5 борби. Ценов бе и със силен процент на стрелбата: 4/5 за 2 точки, 2/4 от тройката, 2/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

По ирония на съдбата ролята на резерва на бразилеца Атила Сантош явно му влива допълнителна доза спортна злоба, защото центърът помете съперника с дабъл-дабъл: 28 точки и 12 овладени под коша топки за 28 минути. Той бе 13/18 за 2 точки и заслужи коефициент на полезно действие от 31 пункта.