Днес третодивизионният Балкан и тимът от Втора Лига Монтана изиграха резултатен мач на терена с изкуствено покритие в Ботевград. И двата отбора отбелязаха по 4 гола за равенството 4-4.


При неочаквано слънчевото и безветрено време двата тима сътвориха два страхотни обрата. Балкан първи отбеляза гол чрез Калоян Бонев в 11-та минута. След това обаче Монтана отбеляза на три пъти. В 15-та минута изравни централният нападател Йордан Йорданов. Две минути по-късно гостите излязоха напред в резултата с попадение на белгиеца Фудил Идрис. А в 34-та минута след центриране от пряк свободен удар точен за 1-3 бе Борислав Дамянов, като при този резултат завърши първото полувреме.


Вторият забележителен обрат бе за Балкан. В началото на второто полувреме зелените вкараха три безответни гола и поведоха с 4-3. Първо в 53-та минута точен след удар с глава бе Павел Петков. Последваха нови две попадения на Калоян Бонев - в 55-та и 60-та минута, с което нападателят оформи своя хеттрик.  Шест минути преди края Монтана изравни след удар с глава на Борислав Дамянов.


В последните минути и двата тима имаха възможности за нови голове, но нямаха късмет.


Следващата проверка на Балкан ще бъде другата седмица - в сряда от 14.00 ч. на същия стадион в Ботевград. Негов съперник ще бъде лидерът в Северозападната трета лига Бдин Видин, на който треньор е бившият футболист от школата на Балкан Николай Цветков - Демона.


Преди контролата между Балкан и Монтана се състоя топла среща между наставника на гостите Ферарио Спасов и бившият играч на Олимпик и на Берое Стара Загора Димитър Топалов. Нашият съгражданин бе на вратата на тези два тима, когато техен треньор бе Феро Спасов. В момента Димитър Топалов е председател на Клуба на ветераните на ФК Балкан.