Футболистите на "Балкан" постигнаха победа във втората предсезонна контрола. Днес на изкуствения терен в Правец "зелените" сразиха лидера в Западната "Б" група "Монтана"  с 3-1.

Макар и без няколко от своите титуляри, двата тима изиграха един оспорван, на моменти груб мач. Тимът от Монтана първи откри резултата в 37-та минута., когато двама бранители на "Балкан" запсаха при вкарване на топката от тъч и нападател на есенния лидер в западния втори ешелон да отбележи гол от малък ъгъл.

Мариян Христов бе в основата на изравнителното попадение за "Балкан" минута преди края на първото полувреме. Бившият национал засече с глава една невъзможна топка, изпратена към далечния ъгъл, и на сантиметри от голлинията Христо Арангелов довкара топката в мрежата.

Десет минути след подновяването на играта перфектна комбинация на избраниците на Стоян Коцев изведе "Балкан" напред. Завърналият се след тежка контузия Митко Кръстев мушна топката в обратния на вратаря ъгъл.

"Зелените" направиха 3-1  в 70-та минута, когато се възползваха от груба грешка на защитата на Монтана и излезлият сам срещу вратаря нападател на "Балкан" Петър Петров нямаше как да сгреши.

Третата проверка на "Балкан" ще бъде на 4 февруари, отново в Правец. Негов съперник ще бъде "Чавдар" Етрополе, който днес се завърна от лагера си в турския курорт Анталия.