Александър Алексиев, треньор на Ямбол: Допуснахме немалко грешки, а причината за това е, че Балкан игра много интензивно и в нападение, и в защита. Според мен не бяхме възстановени. Това ни бе най-тежкото пътуване - първо до Плевен, след това веднага до Ботевград.  В Плевен играхме силно, дори изпуснахме победата.Но срещу Балкан, който играе на високи обороти, трудно могахме да се противопоставим.


Друг основен проблем, който е от началото на годината, е късата ротация. Другата седмица предстои да започне подготовка Георги Герганов. В най-скоро време очакваме да се присъедини и Павел Маринов. Надявам се с тях двамата, с младите в отбора, с американците - които, вижда се, още има какво да учат, не са сърби. И със завърналия се Матушев се надяваме да приличаме на добър отбор.


 


Александър Матушев, Ямбол: Не бяхме достатъчно фокусирани. Направихме доста грешки в нападение. Това би бе първи мач след завръщането ми, добре се чувствам, тепърва започвам да тренирам с отбора. Що се отнася до завръщането ми в родния Ямбол, мисля, че това бе най-доброто за мен решение, в досегашния ми клуб имаше известни проблеми.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Доволен съм от желанието.  След един такъв мач в Бургас не бе трудно играчите да се мотивират сами, за да изиграят добър мач. Естествено, че грешките са ключов фактор във всяка една среща. И преди мача в Бургас, и преди този, правехме тренировките четирима на четирима, нямахме достатъчно играчи за пет на пет.  Мисля, че оттова се получават тези грешки. Все още нямам яснота кога ще се върне в игра Христо Захариев. Същото се отнася и за очакваните нови попълнения. Срещу Ямбол дадох повече минути на младите играчи, но не мога да кажа, че съм много доволен от тях. Можеха доста по-добре да изиграят някои ситуации. Иначе на тренировки се включват добре.


 


Димитър Димитров, Балкан: Доволен съм от представянето на отбора. Изиграхме добър мач в нападение, макар че имаме още доста резерви. След загубата в Бургас - а всяка една загуба никак не е приятна - те мотивира малко повече да играеш и да покажеш, че тя е била случайна. Има 30 мача в редовния сезон, надявам се все повече да напредваме и да няма повече такива изненадващи загуби. Една зягуба не е кой знае какъв проблем. Очаквам нелек мач във Варна, Черно море са приятната изненада, играе доста бързо. И ако искаме да постигнем победа, трява да подходим доста сериозно към този мач.