Александър Матушев, Ямбол: Със сигурност лошият старт беше едно от решаващите неща. Имаме няколко такива мача, в които влизам много лошо през първата част. Предният срещу Левски не беше така, не знам днес какво се случи. Явно не сме достатъчно фокусирани, може би и закъснението на мача малко попречи. Аз съм добре, опитвам се да влизам малко по малко в ритъм. Имам лек проблем с коляното, но трябва да го реша и да продължавам да играя здраво. Със сигурност шестицата е постижима цел, към това се стремим. Събрали сме се добри момчета, има колектив, работата върви, макар невинаги. Имаме някои пропуски в защита, които трябва да оправим, но това ни е целта – Топ 6.


Тони Дечев, треньор на Ямбол: Днес единственият проблем, който видях в отбора е, че не играха заедно и не се бориха достатъчно като отбор. А това не се ли случи, няма шанс да се представиш добре или ако го направиш, то е в индивидуален план. В никакъв случай отборът не може да бъде успешен по този начин, по който играхме днес. Затова и се забавих в съблекалнята, защото исках да кажа пред всички, че това не е начинът, по който искам отборът да изглежда.  Опитах се да говоря с момчетата, но най-вероятно сега след мача са изнервени и не искат да говорят, но ще се опитам в хода на следващата седмица да разбера какви са проблемите. Видно отборът не играе така, както играеше преди. Дали в отбора има разделение между българи и чужденци? Ако има, това е пагубно. Аз никога не съм делил играчите на българи и чужденци. Те са селектирани от мен, преценил съм, че те са хората, които могат да помогнат на отбора, но не по начина, по който изглеждаха днес.


 Малик Топин, Балкан: Според мен можехме да играем и по-добре, не взехме достатъчно борби, направихме грешки, но все пак мисля, че ставаме по-добри. В началото просто се опитвах да намеря ритъма си. Дори и сега се опитвам да го правя с всеки мач. . Всеки път чувствам, че играя по-добре. Щастлив съм, че успях да го покажа днес. Има добра химия в отбора. Харесвам феновете, те пътуват всеки мач с нас. Дойдоха в Унгария, в Португалия, бяха в Бургас също. Създават страхотна атмосфера и това ми харесва. Моята лична цел през сезона е да бъда един от най-добрите играчи в лигата, опитвам се да работя върху това всеки мач и се надявам да я постигна.


Петър Златанович, треньор на Балкан: Бяхме изключително концентрирани. Имахме фокус от началото на мача, което много ми хареса, защото не обичам това къде в Европа, къде в първенството, да се избират мачове за игра. Това до някаква степен ме убива, така че съм щастлив, че фокусът беше на максимум. Тази седмица сме имали две тренировка – една в Португалия и една снощи, за два мача, което е прекалено малко, но такъв ни е графикът. Повече фокусът бе върху говоренето и видеото, отколкото върху това да тренираме. Всеки един момент ни е ценен да тренираме, но това е. Относно закъснението на мача – и те чакаха, както и ние. Така че фокусът трябва да се запази спрямо съперника, а не спрямо това колко сме чакали. Доволен съм от тази гледна точка, защото като паднеш в последния мач в българското първенство, както ние в Бургас, е реално в следващия мач да има малко повече мотивация който и да е съперникът, защото остава малко горчив вкус. Младите ще играят повече следващия път, без значение и от резултата, защото могат да дават от себе си, а не е реално и невъзможно да играеш на две места с шестима човека, така че трябва да очакват и повече минути и ще получат такива. Този цикъл сряда-събота ни е много познат. Следващият ни мач е в Стара Загора, там са изключително непредвидими, не знаеш какво те очаква, така че не мисля, че ще е много лесно.


 

 


За групата ни във ФИБА Къп бих се радвал да са Реал, Барселона и Партизан, но това все пак са Билбао, Порто… Няма проблем, че е силна групата, харесва ми."


 




 


 Харесайте BGbasket.com във Facebook


 


 Следвайте BGbasket.com в Instagram


Абонирате за канала ни в 



Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Петър Златанович


 

 



ПРЕПОРЪЧАНО







Коментари

 


 


 

Други новини

 




Номер 1 за българския баскетбол

Добави към началния екран

Откажи