Всяка година, в края на м.януари, в Етрополе се провежда интересен празник в чест на тракийския бог Сабазий. И винаги тържеството е в два дни: първият ден, се отива на гости  при него на връх „Свети Атанас”, а на втория е посрещането му на централния площад в Етрополе.


И тази година беше същото. Най-големите ентусиасти и любители на екстремните приключения, се изкачиха още вечерта на 28 януари на върха. Сред огньовете,  и импровизираните скари, с нанизани на дървени шишове късове месо, веселието е пълно и изживяването – върховно. 


Днес, 29 януари бог Сабазий и неговата свита бяха посрещнати в центъра на Етрополе с българското „добре дошъл”! С хляб и червено вино. На посрещането бяха и представителите на местната власт Станка Димитрова – заместник-кмет и председателят на Общинския съвет Христо Андреев. 


В негова честа Фолклорна група „Димана”, с ръководител Веселина Петкова, изпълни тематичната Песен за бог Сабазий, а членове на Регионалния клон „Традиция” възпроизведоха няколко залпови изстрела.


„Благославям ръководството на града, неговите жители и гостите ви, като ви желая крепко здраве и благополучия в живота. Бъдете благословени!” 


След официалното посрещане, духовата музика подкани мало и голямо на традиционното българско хоро.


Тази година имаше много гости от цялата страна: София, Кнежа, Троян, Плевен, Русе, Смолян, Петрич, Ботевград-две групи, Тетевен и др. Имаше групи и от Република Северна Македония – Струмица и Гевгели. Общо бяха 420 човека.


Групата от гр.Кнежа си направи пред читалището снимка за спомен.


Водеща: Симона Симеонова Борисова


Озвучаване: Евгени Овчаров.


В ролята на бог Сабазий: Виктор Дончев