Янко Янков, треньор на Шумен: В този мач ни липсваха много неща.  Днес бяхме надиграни категорично. Отборът на Балкан е с по-висока класа. Надскочи ни и под двата коша. Моите момчета, с изключение на доста слабата първа част, която изиграхме, в останалото време на мача се опитахме да се противопоставим и да заиграем по-добре. Определено играем с по-нисък състав и затова ни е трудно да овладеем борбата. Разлика от 15 борби под двата коша е доста сериозна. Заслужена победа на Балкан, желая му успех.


Пуснах в игра всички, сред които и две момчета по на 15 години - Бънков и Йорданов. Това е бъдещето на клуба. Като цяло шест момчета от отбора са продукт на нашата школа. Тези момчета обаче трябва да оценят шанса, който ни се предоставя да имаме отбор в НБЛ и те като местни трябва да работят повече и да израстват, защото се вижда, че са доста далеч от  това да играят на това ниво. Гледаме напред стъпка по стъпка. Целта ни е да завършим първенството по възможно най-добрия начин. И във всяка среща да се опитваме да покажем по-добра игра, за да можем да радваме зарадваме нашата публика, нашите благодетели и спонсори, за да продължим да ни има като отбор.


 


Георги Кендеров, Шумен: Отборът на Балкан тотално ни надигра. Не ни достигна най-вече ротация. 110 точки са много. Хвърлихме се, но не успяхме да се противопоставим. Досега през сезона можехме да се представим в някои срещи по-добре. На ни стигна като че ли опит и малко шанс. Но мисля, че имаме резерви и трябва да ги напаснем, за да заиграем по-добре.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Постигнахме категорична победа. Добре е да имаме такива мачове, най-вече заради късата ни ротация. По-добре е да играем мач, отколкото да тренираме в начален състав. Готвим се, играеме сериозно срещу всеки отбор. Предстоят ни още два сериозни мача до края на второто завъртане. В понеделник гостуваме в Пловдив на Академик, а след това - в петък или събота, на Спартак Плевен.


Продължават възстановителните работи с Христо Захариев.  Очаквам по време на паузата заради националния отбор процедурите му да приключат и да започне пълноценни тренировки.


 


Илиян Пищиков, Балкан: Очаквахме победата в този мач и я постигнахме. Справихме се добре. Лимитирапме ги до известна степен, играхме освободено в нападение. Всички вкарвахме доста и това ни повогна да напраим тази разлика. В мъжкия отбор досега това са най-многото точки, които съм вкарал (24), надявам се някога да подобря това постижение.