Иво Тонев, Шумен: Наистина изиграхме доста оспорван мач. Не издържахме обаче към края, вероятно изпитвахме умора. Изпуснахме няколко стрелби в последния период, мачът можеше да стане равен. Като цяло обаче направихме добър мач. В отбора на Шумен се надявам да дад всичко най-добро от себе си и да направим още добри мачове, в които обаче да стигнем до победата.  Тази среща ни дава оптимизъм. Все пак Балкан е действащият шампион на България и за малко щяхме да го победим.  Смятам, че този сезон ще покажем хубава игра.


 Янко Янков, треньор на Шумен: Искам първо да поздравя отбора на Балкан и му пожелавам успех в първенството. А също и да благодаря на моите момчета, много съм доволен от старанието им. Определено можем да съжаляваме, защото през целия мач бяхме равностойни на отбора на Балкан. Имахме нашите шансове, но загуба на концентрация в началото на четвъртата части  пропуски под коша не лишиха от възможността да се поздравим с победата. Въпреки всичко съм доволен от това, което показа моят отбор. По начина, по който започнахме сезона на НБЛ, определено съм оптимист. Мися, че имаме добра основа, към момента колективът е много добър, атмосферата също е много добра. Разбира се, имаме доста какво да изчистване в играта си. Смятам дори, че можем да показваме по-добра игра от тази днес.  Имахме предимство под кошовете, но не можахме да го реаризираме - в момента отборът на Балкан играе без типичен център.


Петър Златанович: Победата беше наистина много трудна, в сравнение с подготвителния период играем по-сковано. Не знам защо, в отбора все още има известно притеснение., което не е добре. Определено имаме проблем с играта в защита, която иначе би ни давала спокойствие. Това трябва да решим в най-скоро време, за да заиграем по-свободно. Взеха ни много борби в нападение. Имаме обаче развитие по този въпрос, очакваме още тази седмица нов висок играч да се присъедини към нас. Вижда се, че ни трябва такъв играч. Един център дава сигурност у останалите играчи.


Илиян Пищиков: Надявам се да продължим с победите и да играем добре.  Беше много трудна победа, може би не влязохме добре в мача, бяхме като че ли малко неподготвени, не играхме както трябва в защита. След почивката коригирахме играта си и подобрихме защитата. Да, взеха ни много борби, и в контролата преди сезона също беше така. Надявам се като дойде високият играч да коригираме това. За подценяване в този мач не можа да става дума, защото отборите в лигата започнаха да се изравняват по качества, имат нелоши чужденци. Наградата "Рачо Колев", който скоро ми бе връчена, може само да ме мотивира да работя по-силно, да се старая повече и да помагам още повече на отбора.