БК "Балкан" загуби голяма част от депозита от 25 000 лева, който бе внесъл предварително като гаранция за участие в Националната баскетболна лига. На своя сбирка вчера клубовете решиха от тази сума на Балкан да бъдат върнати 3000 лева, която да бъде като депозит за участие във втората дивизия.

Това бе официалното съобщение за вчерашното заседание на осемте клуба, членуващи в НБЛ, изразено публично от генералния мениджър на лигата Стефан Станев. Днес се свързахме с него за повече пояснения, главното от което бе дали "Балкан" губи тези внесени още през август 22 000 лева.

"Това категорично е така.Тази сума се внася като гаранция от всеки отбор, който започва първенството на лигата.", каза Стефан Станев. На уточнението ни, че "Балкан" въобще не е започвал шампионата, генералният мениджър отговори, че това няма абсолютно никакво значение. "Паричната гаранция е именно за такива и подобни случаи", каза той. И добави, че клубовете от лигата просто са направили един жест към тотално изоставения от досегашните спонсори отбор на "Балкан". "Останалите пари остават в лигата", категоричен бе Стефан Станев.

Снимка: bulgarianbasket.com