Според резултатите от ново проучване, мъжете смятат блондинките за "по-готини гаджета", а брюнетките - за по-добри съпруги. Проучването е проведено сред 3000 мъже.

Един на всеки пет заявява, че блондинките са много по-секси от останалите момичета, както и че са доста по-общителни.

Когато става въпрос за брак обаче, повече от половината биха предпочели тъмнокоса жена, защото "може да им се има по-голямо доверие" и са "по-разумни".

Проучването е проведено от компанията на световно известният топ британски фризьор Андрю Колиндж.

"Винаги се казва, колко по-добре се забавляват блондинките, и как мъжете обичат да ходят на срещи с тях и дори да ги превръщат в свои постоянни приятелки", коментира той.

"Когато се замислят за брак, мъжете изглежда се насочват към брюнетките, защото може да се разчита на тях и са по-уравновесени."

"Това е наистина изненадващо, тъй като сме 2008-ма, а дебатът "блондинки срещу брюнетки" все още не е приключил. Изненадан съм, защото смятах мъжете за по-модерни хора... Очевидно съм в малцинството, след като се ожених за блондинка."

"Анкетата е само за да докажем, колко важно е първото впечатление за мъжете. Въпреки това обаче, не се чувствайте длъжни да изтичате до фризьорския салон за драстична промяна на имиджа. Все пак, накрая мъжете се женят за човек, а не за глава с коса", допълни Колиндж.

Резултатите показват още, че брюнетките са смятани за по-добри домакини - според 51 процента, те могат по-добре да организират дома, 48 процента ги считат за най-добрите готвачки.