Насроченият за утре - сряда, 8 март в Елин Пелин полуфинал от междуобластното първенство за Купата на АФЛ между Балкан и Марек няма да се играе. От БФС трябва да насрочат нова дата.


Причината за пропадането на тази среща е писмо от Марек Дупница, в което обясняват, че имат над десет заболели играчи. Повече от странна е тази реакция на лидера в Югозападната трета лига, кото от Балкан научиха за това едва днес сутринта.


Мотивите на тима от Дупница са, че имат важен мач в събота срещу дубъла на Славия и за утрешния мач нямало да съберат играчи. Представили са медицински свидетелства. Както се прави, когато не искаш да играеш на предварително оповестената дата. А Балкан също имат мач в събота и ще подадат жалба за присъждане на служебна победа.


Едно от основанията на Марек за отлагането на срещата със сигурност  е и загубата в неделя като гост от третия отбор на ЦСКА 1948 с 2-1. И с това  преди последния кръг разликата с втория Чавдар Етрополе вече е само една точка повече за тима от Дупница.