Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС Младен Маринов и Дамян Маринов вчера посетиха болницата в Ботевград и разговаряха с ръководството на здравното заведение. Преди близо 3 години правителството на Бойко Борисов по искане на община Ботевград отпусна 3 милиона лева за ремонт на здравното заведение. Строителните работи започнаха преди близо две години, а следващата седмица официално ще бъде открита обновената част от МБАЛ-Ботевград.
„Бях тук преди 4-5 месеца и видях с какво темпо  работят строителите, въпреки че здравното заведение приема и лекува пациенти. Затова не съм изненадан от това, което виждам днес” – заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Софийска област Младен Маринов.
„По-важното е, че след това отпускане на държавни средства за общинска болница в България, подобно нещо не се е случвало. И това е плашещо. Затова съм сигурен, че на страната ни е нужно редовно правителство. За да може обновлението на ботевградската болница да бъде завършено. Предстои ремонт на  едно от най-важните отделения – детското” – допълни Младен Маринов. – „Ботевград е стратегическо място. С пускането на скоростния път до Мездра  и цялото трасе до Видин, болницата ще придобие още по-голямо значение. Защото ще има възможност пациентите да получат медицинска помощ в модерно здравно заведение  още преди да пристигнат в София” – допълни той.
„Да финансираме завършването на основния ремонт на болницата в Ботевград това не е просто ангажимент. Това е залегнало в програмата на ГЕРБ. Ние добре разбираме, че когато правиш нещо, трябва да го направиш докрай. Аз като представител на Софийска област ще настоявам това да се случи. А парите, отпуснати за здравеопзване, образование, пътища - никога не са дадени напразно” – категоричен бе Младен Маринов.
„Ние като  партия показахме, че правим политика с работа” – заяви третият в листата на ГЕРБ Дамян Маринов. Моята отговорност към община Ботевград и жителите й е да сигнализирам за наболелите проблеми. И там, където общината няма ресурс и възможност да се справи с големите инфрастуктурни проекти, ще съдействам да получи подкрепа от държавата. Този начин на работа дава резултат”- категоричен е Дамян Маринов, който има опит като общински съветник в Ботевград през последните осем години.


Купуването и продаването на гласове е престъпление