Георги Боянов, Черноморец: Изпуснахме победата в края след една тактическа грешка, при положение, че знаехме как да пазим срещу пикенрол. Не се справихме, обаче, вкараха три фаула и поведоха в самия край. По същата причина - тактически грешки, изпуснахме и аванс от 17 точки в началото на третата част. В други мачове победихме отбори, след като изоставахме с 15 до 18 точки, но този път не успяхме.  Щеше да ни бъде единайсета поредна победа в НБЛ, но като всяко нещо си има край. Така че няма вечни неща.


 


Петър Златанович, треньор на Балкан: Победата означаваше много за нас. Не толкова за второто място в класирането - естествено, и това бе много важно.  Колкото това да тръгнем напред. Защото ние реално сме в дупка. която е очевадна. Казах на играчите в съблекалнята, че не бива да допускаме хората в залата да ни правят по-добри с подкрепата си - благодаря им за всичко това.  Помолих играчите да използваме този момент, да продължаваме напред и да не спираме до края на плейофите. Какво се промени, след като губехме със 17 точки? Нищо особено. Просто бяхме изправени до стената и трбваше да се борим и да даваме всичко от себе си. В края на мача използвах играчите, които показаха най-голямо желание за игра.  Предстоят ни изключително трудни четири гостувания. Първото е в Ямбол, който победи у дома си лидера Рилски спортист и в никакъв случай няма да играят срещу нас така, както бе за Купата. Трябва да вземем някаква поука от този мач и да тръгнем нагоре.


 


Павлин Иванов, Балкан: Радващо е, че победихме. За мен отборът на Черноморец е този, който се представя най-добре и е в най-добра форма. Важното е, че проявихме характер и накрая успяхме да обърнем нещата в наша полза. За седемте точни наказателни удара в самия край няма какво да кажа - за това тренираме, за това играем. Сега ни предстоят четири поредни гостувания. Те със сигурност ще бъдат трудни. Ние сме отбор, който не трябва да подценява никой. Трябва да излезем концентрирани на сто процента, защот виждате при някои колебания какво се получава. Важното е, че спечелихме този мач. По-добре грозна победа, отколкото фубава загуба. Впрочем за публиката победата бе хубава, но на практика получихме много точки, което показва, че не сме играли добре в защита.