Днес в изтеглен мач от първенството на Югозападната трета лига футболистите на Балкан бяха домакини на дубъла на ЦСКА и завършиха при равен резултат - 2-2. Останалите срещи от кръга са в събота.


Гостите откриха резултата още с първата си атака. Тя бе осъществена от точен удар на Чорбаджийски за 0-1 във 2-та минута.  След това балканци  направиха няколко опасни атаки, при някои от които ичаха идеална възможност да вкарат, но не успяха.


Нещата можеха да тръгнат в друга посока, ако в 41-та минута главният рефер Мурад Адем бе отсъдил нарушение на вратаря на гостите извън наказателното поле. Той влезе остро в краката на Калоян Бонев, което - осввен нарушение - бе и за чист червен картон. Адем обаче подмина ситуацията и още по-лошо бе, че продължи с неадекватните си отсъждания до края на мача. С което изнерви излишно играта - първо домакините, след това гостите. Заради получената контузия Бонев напусна играта и бе заменен.


Две минути след началото на второто полувреме балканци изравниха. Павел Петков изненада защитата на ЦСКА с посоката на изпълнения от него пряк свободен удар, топката се оплете в краката на двама играчи на гостите, слабо реагира и вратарят и топката се хързулна в зад голлинията.


Младите футболисти на ЦСКА отново излязоха напред в 54-та минута след недобри действия на защитата на Балкан. От този момент играчите на Балкан се настаниха в полето на гостите. Стигнаха обаче само до едно попадение - в 73-та минута, когато Иван Алексиев след центриране по земя успя да вкара топката в мрежата за 2-2 пред безучастния поглед на вратаря. До края този резултат остана непроменен.


Това бе трето равенство между двата тима от началото на сезона. първите две бяха в контролни срещи - 1-1 в лятната подготовка и 3-3 в зимната.