Александър Везенков беше избран в идеалния отбор на Евролигата за този сезон. Българският баскетболист, който играе за "Олимпиакос", вече спечели приза "Алфонсо Форд" за реализатор №1 в турнира за годината. Везенков влиза в идеалния отбор за втори пореден сезон. Той е в петицата след гласуване на треньорите и капитаните на отборите, журналисти и фенове.
Заедно с Везенков в тима влязоха още Лоренцо Браун от "Макаби" (Тел Авив), Матиас Лесор ("Партизан"), както и двама баскетболисти на "Реал" (Мадрид) - Валтер Таварес и Джанан Муса.
Везенков е фаворит и за наградата за най-полезен играч (MVP). Той е лидер в класацията на реализаторите със средно 17.2 точки, както и по коефициент с 21.2. Везенков е и втори по борби със средно по 6.8 на мач.
Везенков пет пъти беше избиран за MVP на кръга, а два пъти - през ноември и февруари, спечели наградата за най-полезен играч и за месеца.
Старши треньорът на "Олимпиакос" Йоргос Брацокас пък беше избран за най-добър треньор в Евролигата през този сезон.
Гръцкият гранд се класира за финалната четворка на турнира и ще играе с "Монако" в първия полуфинал в Каунас на 19 май. В другия полуфинал ще се срещнат "Барселона" и "Реал" (Мадрид).