Един от големите таланти на българския баскетбол Александър Гавалюгов отново ще блести на европейската сцена. Баскетболистът на Балкан ще участва в престижния турнир на Евролигата - Adidas Next Generation. Надпреварата ще се проведе в Каунас от 18 до 21 май, като по същото време в литовския град ще се изиграят и финалите на Евролигата с участието на българския национал Александър Везенков и неговия Олимпиакос.


Иначе младежкият национал на България е част от тобра Next Generation Select Team, в който  са включени най-перспективните млади състезатели от Европа.


За Александър Гавалюгов това не е първо участие в престижната надпревара. В началото на месец март той беше част от тима Next Generation Team Zadar и въпреки, че неговият тим не се класира за финалите, той прикова вниманието на баскетболните специалисти, които го засипаха с похвали след края на състезанието.


В Каунас, Next Generation Select Team е в група „В“ заедно с Ховентут Бадалона, Жалгирис и Мега МИС Белград. В група „А“ са отборите на Панатинайкос, Цървена звезда, Реал Мадрид и Барселона. Първият мач на Александър Гавалюгов и компания е на 18 май (четвъртък) от 13:30 часа срещу Ховентут Бадалона.