От няколко дни е в ход подмяната на част от водопроводите по улиците: „Божко Божилов“, „Цар Иван Шишман“, „Патриарх Евтимий“, „Хан Аспарух“ и „Стара планина“ в Ботевград. Ремонтните дейности се осъществяват от „ВЕРА СТРОЙ“ ЕООД. Софийската фирма бе единствен кандидат по обществената поръчка, която Общината проведе преди 2 месеца. Ценовото предложение на „ВЕРА СТРОЙ“ бе 191 659,00 лв. без ДДС.


Ето и по кои отсечки ще бъде подменен водопроводът:


• ул. „Патриарх Евтимий“ - от бул. „Цар Освободител“ до ул. „Цар Иван Шишман“


• ул. „Цар Иван Шишман“ - от бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Стара Планина“


• ул. „Стара Планина“ - от ул. „Цар Иван Шишман“ до ул. „Христо Ботев“.


• ул. „Хан Аспарух“ - от бул. „Цар Освободител“ до ул. „Зелинград“


• ул. „Божко Божилов“ - от ул. „Цар Иван Шишман“ до бул. „Цар Освободител“


В обхвата на дейностите влиза подмяната на водопровода по посочените откечки. Настоящият водопровод е изграден с етернитови тръби. Изключение прави само ул. „Стара планина“, която е с подменен разпределителен водопровод от полиетилен. По план е предвидено само поставяне на нови сградни отклонения.


Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до 120 календарни дни.


Паралелно с частичната подмяна на водопровода по тези пет улици в Ботевград, специализирана фирма ще прегледа, почисти и ремонтира, където се налага, и канализацията. Тази дейност не е включена в обществената поръчка. Тя се извършва допълнително. Участъците, в които текат ремонтни дейности, ще бъдат затворени за движение на автомобили.